Ve čtvrtek ráno se u naší školky objevila „víla“, která prosila o pomoc. A to bychom nebyly my děti, abychom její prosbu nevyslyšely a nepomohly jí. A tak jsme se vydali na dobrodružnou cestu, abychom „víle Jarněnce“ pomohli s odemykáním jara. Ta už s přípravami byla skoro hotová, ale nezbedný „vítr Severák“ jí roztrhal část pergamenu s jarním kouzlem! Naším úkolem bylo projít stezku s úkoly a posbírat jednotlivá písmenka, která „Jarněnce“ v kouzlu chyběla.

Cesta byla plná zábavných, někdy lehčích, ale i náročnějších úkolů. Luštili jsme různé hádanky a plnili úkoly, abychom získali všechna potřebná písmenka. Pečlivě jsme si je zapisovali a na konci stezky jsme je s nadšením doplnili do chybějící části kouzla.

„Jarněnka“ na nás po návratu ke školce čekala a po přečtení kouzla jsme u vstupu do školky objevili obrázek „jarního klíče – Petrklíče“! Ale brána do jara se nám otevřela až po tom, co jsme ho ještě každý vybarvili. S dětmi teď budeme každý den sledovat, jak se pomalu, ale jistě brána otevírá a jaro se probouzí!