Dračí týden ve školce aneb tenhle dráček Papíráček, létá nebem do zatáček

Celý týden v naší školce je ve znamení draků, a to nejen papírových, ale i těch z pohádky. Myšky i Sovičky se seznámily s novými písničkami a básničkami o dracích. A aby draků nebylo přece jen málo, navštívila naši školku v úterý 25. října dlouholetá skvělá divadelnice paní Jarmila Enochová s divadelním představením „Podzimní dračí pohádka“, aneb o tom, jak se objevil vysněný drak. S kulisami, které si sama šije a vyrábí, potěšila všechny děti pohádkou o dračím miminu. Sourozenci Anička a Vašek se nastěhovali do nového domova a postupným objevováním okolí, které bylo samá rovina zjistili, že jim něco chybí … pořádný kopec, který si oba tak moc přáli. Hned první noc se jim zdál zvláštní sen. Přímo u jejich domu se objevil obrovský kopec. A nebyl to kopec ledajaký. Byl to kopec, ze kterého se postupně klubal drak. Nejprve hlava, pak ocas a čtyři nohy. I když je obrovský, je to stále dračí děťátko a je ho potřeba naučit vše, co by měl znát každý. A tak se s dětmi pomocí hry na kytaru, písničky a doprovodných pohybů naučí postupně části svého těla. A písničku o drakovi se Sovičky hravě naučí a určitě si ji ještě zazpíváme.

Krásnou pohádkou o drakovi, ale den ve školce neskončil. Odpoledne se sešli některé děti od Soviček a Myšek se svými rodiči ve školce, aby dráčku Papíráčku, který přiletěl do naší školky, vyrobili kamaráda. Kreativitě se meze nekladly, a tak z rukou dětí a rodičů vznikla překrásná papírová stvoření, kterými jsme vyzdobili nejenom plot, ale i chodbu ve školce.

Tímto chceme poděkovat všem (sešli jsme se v hojném počtu), kteří přišli strávit společné odpoledne nejen se svými dětmi, ale i s námi. Dále rodičům, kteří přinesli sladkou odměnu pro všechny děti. Velmi si vážíme vzájemné spolupráce a společně strávených chvil.

Petra Synková