Hned v úvodu bych chtěla poděkovat všem rodičům za velmi pěkné a nápadité masky a oblečky na náš ORANŽOVÝ, HALLOWEENSKÝ DEN, který se uskutečnil dnes, 20. října 2022.

Halloweenské téma prolínalo celým týdnem. V úterý propuklo ve velkém pečení. Vůně se linula celou školkou. Děti – Sovičky si totiž vykrájely z těsta od paní kuchařky halloweenské sušenky a paní kuchařky nám je ochotně upekly. Dýně, netopýři, kočky, duchové…vyšly na 8 plechů! A kolik tvarů, tolik chutí (perníková, skořicová, čokoládová, atd.) A ve třídě Myšek se zase pustili do vykrajování dýniček z tvrdnoucí hmoty. Dýničky si Myšky ještě barvily oranžovou barvičkou. Jejich šatnu také zdobí papíroví duchové a šatnu Soviček duchové z kapesníku. V obou třídách se také ve středu ochutnávaly strašidelné sušenky a také se tvořilo a dlabalo z dýní. Výsledkem byly krásné strašidelné dýně, které nám ve čtvrtek ráno svítily před školkou.

To aby k nám všichni ti čarodějnice, dýňové víly, čarodějové, kostlivci, dýňáčci, netopýři, duchové trefili 🙂 I oranžové oblečení stačilo. Nejdříve nás čekala přehlídka masek, kdy jsme každé strašidlo mezi nás náležitě přivítali. Následně jsme zahájili naše „strašidelné radovánky“. Konala se diskotéka a velká přehlídka masek. Také jsme soutěžili ve slalomu a koulení s dýněmi, čarovali jsme, hráli jsme hru „Kdo vypadne?“ s kroužky,  tancovali jsme ve dvojicích s balónky a projeli se vláčkem, kterým jsme se vypravili na obhlídku po naší školce pozdravit paní školnici a paní kuchařky. A když nám vyhládlo, snědli jsme i pár dobrůtek od hodných maminek a od nás ze školky. Děkujeme moc Péťovi za mandarinky – pěkné strašidelné dýničky, Aničce za pavouky z Oreo sušenek a mandarinky, Stelle za super halloweenské ubrousky, Honzíkovi, Milánkovi za bonbóny a Terezce a Mikulášovi za balónky a Karolínce za čokoládové dýně. Milí rodiče, děkujeme 🙂

Náš oranžový den jsme si „strašidelně“ užili, pořádně jsme si zařádili a naše školka se otřásala v základech smíchem a radostí všech dětí 🙂 Těšíme se na další, takto výjimečný a super den.

Nezapomeňte se podívat do naší fotogalerie, kde na vás už čekají střípky z halloweenského dopoledne.