Prázdniny jsou pomalu za námi a nové zážitky plné dobrodružství před námi…

Začátkem prázdnin utichla celá naše školka a našemu kolektivu, který se o děti celý rok s láskou stará, začala zasloužená dovolená. A nejen my, ale i děti si užívaly čas prázdnin se svými rodiči, sourozenci a prarodiči. Někteří trávili dovolenou v zahraničí u moře, jiní si užívali krásy České republiky. Ať už nás „vítr zavál“ kamkoliv, nejkrásnější byla doba strávená se svými nejbližšími.

Dveře školky se v srpnu otevřely pro některé děti, jejichž rodičům už čas dovolené vypršel a oni se museli vrátit do práce. Přesto nezbyl čas na smutnění, protože k nám na „návštěvu“ přišly některé děti ze školky Pražská. Děti jsou „tvorečkové“ zvídavé, tudíž návrat do své školky či adaptaci v novém prostředí zvládly vcelku dobře. Na všechny děti tu čekaly paní učitelky, pro někoho známé, pro někoho neznámé, ovšem důležité, že s úsměvem. Více však všechny zajímaly hračky a stavebnice ve třídě, kde jsme trávili čas do ranní svačinky. Přivítali jsme mezi námi i novou paní učitelku Petru Synkovou, která hned skvěle zapadla do našeho kolektivu. Slunečné dny nám přály, a tak všechny děti měly nejraději čas, který trávily na naší školkové zahradě. Ať už na pískovišti, houpačkách, na kolech a odrážedlech nebo v našem bazénku.

Poslední týden v srpnu patří již tradičně „úklidu“ celé školky a přípravě na nový školní rok. Paní učitelky od Myšek i Soviček připravují své třídy pro děti tak, aby se v nich cítily bezpečně a spokojeně. Vždyť pro některé to bude nová etapa jejich života, úplně první odloučení od někoho, komu od narození bezmezně věřili a tráví s ním nejvíce času. Celý rok nás čeká spousta hraní, zábavy, objevování, učení, ale i plánovaných akcí. Tyto akce budou zaměřeny nejen dle tradic každého ročního období, ale v rámci ekologického zaměření naší mateřské školy se můžeme těšit i na společné poznávání krásy živé a neživé přírody, budeme vytvářet u dětí kladný vztah k přírodě a budeme je vést především k ochraně přírody a péči o životní prostředí. Proto budeme i nadále zapojeni do projektu „Recyklohraní“. Předškoláci zahájí opět lekce plavání, protože vodní radovánky „Voda je můj kamarád, budeme si spolu hrát“ měly velký úspěch. Budeme také pokračovat v projektu polytechnického vzdělávání, kdy nenásilnou formou v duchu Komenského myšlenky „Škola hrou“ rozvíjíme v dětech jejich technické a logické dovednosti, a také v projektu Se sokolem do života aneb Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky, neboť pohyb je přirozenou součástí našeho života a je důležitý nejen z oblasti psychické a sociální, ale také fyziologické a biologické. Určitě budeme rádi a těšíme se na vzájemnou spolupráci s ostatními organizacemi v našem okolí. Věříme, že bude celý rok provázen úsměvy dětí a jejich spokojených rodičů.

Zveme rodiče nových dětí na návštěvu, pokud se chcete přijít podívat třeba na naši zahradu, určitě jste vítáni.

Za celou naši mateřskou školu vám přeji příjemný zbytek prázdnin a těšíme se na shledanou.