Zdravím, všechny naše děti a rodiče,

protože čas bez vás utíká ve školce pomalu, napadlo nás, že byste nějakou volnou chvilku, kterou v průběhu dne najdete, mohli využít k relaxaci. A jak taková relaxace probíhá? No, přece jednoduše, zeptejte se vašich dětí, jak ve školce relaxujeme my. Mnozí z vás už určitě tušíte, na co narážím, pokaždé totiž když máme s dětmi chuť a náladu, tak se masírujeme. Když jsme unavení, nebo si chceme odpočinout, „zrelaxovat“ a načerpat novou pozitivní energii, je jasnou volbou naše masážní sestavička, kterou už budeme umět brzy celou.

Děti si sestavičku velmi oblíbily, protože je doprovázená krátkými údernými říkankami, která je baví a  tudíž si i lehce osvojily jednoduché masážní tahy. Názvy masážních tahů dětem nejsou také cizí, vycházejí z věcí, které děti bezpečně znají, např. brýle, kočičí stisk, pekař, hlazení čela, kadeřník, skluzavka, srdíčka, medvěd a plno dalších.

Až mě kolikrát dojímá, s jakou chutí se děti mezi sebou rády masírují a kolik šikovných „masérů“ se mezi nimi najde. Dotek je zkrátka dar, který máme my všichni a když ho používáme tím správným směrem, umí zázraky.

A proto si pojďme tu naší „masážní sestavičku“ připomenout, nesmíme přeci zahálet, abychom, až se uvidíme, nějaký ten „masérský tah“ nezapomněli. Proto, milé děti, „využijte“, že máte doma mamku nebo taťku, zeptejte se jich, jestli je můžete namasírovat (nezapomeňte, že se ptáme při pohledu z očí do očí) a pak už jen ukažte své „masérské umění“ a na závěr nezapomeňte poděkovat. Uvidíte, že budou rádi.

Může se stát, že vám nějaký „masérský tah“ vypadne, zkrátka ho zapomenete. Nesmutněte, na konci mého povídání najdete obrázky a říkanky, které vám napoví. Nezapomeňte doprovodit každý tah krátkou říkankou, kterou jsme se společně naučili. Pro „děravé hlavičky“ připomínám, že jsme skončili u tahu s názvem „srdíčka“, následné masérské tahy se naučíme hned, jak se spolu opět uvidíme. Doufám, že to bude brzy.

Jak jsem slíbila, posílám vám malé nápovědy a nápad na aktivity– pexeso a omalovánky. Když si vytisknete soubor „masážní symboly“ dvakrát, můžete si kartičky rozstříhat a zahrát si „masážní“ pexeso. A po rozkliknutí souboru „MISP – omalovánky“ naleznete krásně malované omalovánky, které stačí jen vybarvit. 

Mějte se zatím krásně a masážím zdar!

paní učitelka Monika

Říkanky k masážím

Masážní-sestava-symboly

MISP-OMALOVÁNKY